Peder och jag vid ingången till gården, längre ner på bilden skymtar huset

lite om oss

Hela tomten på ca 4000m2 är numera inhägnad så hundarna håller sig på gården. 

VI som finns här på Skogsbullen är jag Lena och Peder min äkta hälft. Peder har haft bullterriers  i många många år, jag själv i ca 8 år. VI älskar rasen med allt den har. Våra bullterriers här  hemma  idag är Artwork Dr Boombastic kallas Bruno till vardags.han är 5 år.Bruno hör till de lugnare bullarna och trivs bäst med att bara vara hemma och busa med sina älskade bollar, men älskar även att promenera i skogen.Bruno har titlar som svensk juniorvinnare 2014 och svensk utställningchampion 2016. BIS i Norska open 2014.Bruno har även deltagit i landskampen i Leiden två år i rad och fick även förfrågan i år , men vi har ingen möjlighet att delta i år så vi kommer att vara på hemmafronten och heja på det svenska laget .

 Båda hundarna är ganska lugna av sig men givetvis busar de med och hittar på saker som hos oss inte alltid uppskattas. Både Wilma och Bruno är meriterade hundar som svensk utställnings champion, svensk juniorvinnare,mm

Sen har vi Autumn kallas till vardags för Wilma, hon kommer från Danmark och är en helt underbar liten tjej med egen vilja.Hon är nu 3 år. Wilma är den goaste tik jag träffat på och Bruno är mycket kelig av sig.Wilma är sv.champion och norsk BIS, Wilma bor inte längre med oss, hon bor i Tyresö hos en vän.

 Vi bor på en liten gård i Sörmland som heter Lästringe Lövnäs och här kan hundarna springa fritt på tomten.  Vi  bor så att vi har skogen runt om oss.

Våra planer med kenneln är att att börja med uppfödning av bullterrier i liten skala och kommer att hålla kenneln på hobbynivå. Våra hundara är utställnings meriterande med en massa fina rosetter och en del titlar.Under våren /sommaren 2018. Vi satsar på att bygga upp vår kennel i en takt som vi känner att vi klarar av utan stress bl.a ska hundgården är på ca 35m2 stor med tillgång till 18 m2 hus de kan gå in i om de vill. Nu står även hundrummet klart inne i vårt hus som vi håller på att bygga ut. 

Bruno och Wilma är nu hälsotestade med utmärkta resultat. Bruno har även gjort BPH med fina resultat och det kommer även Wilma ska genonföra den i april i år. Bruno har dna testat för LAD och han var clear, vilket vi glädjer oss åt, Wilma ska även hon LAD testas senare. Vi väntar svar lagom till lucia i år på hennes test.

En av oss är nästan alltid hemma då vi arbetar olika tider, de gånger vi behöver hundpassning har vi en vän till oss som bor här på gården och hjälper oss vid behov.

sen september 2019 bor Brunos son Ragnar hos oss, en genomsnäll hane, det är mycket energi i den hunden, pga ett stort bettfel har han fått ta bort 2 tänder och vi valde då att kastrera då han inte passar som avelshund . 

 Båda hundarna gillar att åka till "stan " och gå runt där vilket är bra social övning.Avslutas alltid med en glass. Vi åker ibland iväg och är med på bullepromenader där de kan träffa andra bullar.De är med mig på jobbet ibland där de möter personer som sitter i rullstol.Det gillar både hundarna och de som arbetar där.I år har byggt  till huset med ca 24 m2 så att hundarna kan få ett eget rum att vara i vid behov.

Skriv gärna till oss om du har några frågor du vill ha svar på, vi läser mejlen varje dag.

23. Okt, 2018

Wilma

Wilma är hälsotestad senast i april 2018 utan anmärkning